Benni Ulbrink

Benni Ulbrink

back in Denmark... life as usual

so far I still plan to blog in danish - if I ever blog. Requests for me to blog in english are welcome.

Chicago

ForsidePosted by Benni Ulbrink Wednesday, August 15 2007 20:18:14

alt alt for vildt. Chicago er meget imponerende. Chicago er klart et slags mekka for arkitekter og det synes os at ku ses på turisterne, hehe. Centrum er lige så tæt og endnu højere end Seattle, men bygningerne er meget mere imponerende. Man ka virkelig mærke Chicagos store arkitektoniske historie, når man kigger på byen. Efter den store brand sidst i det 19. århundrede blev centrum genopbygget og starten på de første højhuse blev opført ved brug af et stålskelet istedet for sten. Blandt 'must see' bygninger er Sears Tower (vist nok verdens 5. højeste), Hancock Tower, the Rocketry osv osv.
Chicago er også byen hvor en af mine gamle favorit arkitekter, Frank Lloyd Wright, er fra smiley Foruden et par ombygninger og interiør har han mest tegnet villaer i Chicagos forstæder. Blandt andet et stort antal i Oak Park, hvor han også selv boede i over 20 år. Hans bedste, Fallingwater, ligger desværre ik i byen og er ret svært at komme til, så jeg prøvede ikke.

Jeg boede på HI-Chicago hostellet, som ligger i kanten af the Loop. Foruden den fine placering har det dog ikke imponeret. Rengøringen er sjusket, morgenmaden er ringe og så er det kæmpe stort... dvs. det er ikke hyggeligt og internationalt, som de andre jeg har været på. Der er mange familier, skoler og endda forretningsfolk, der bor her. Der medvirker os at man ik ka nyde en øl på hostellet og selvom der er så mange beboere er det langt fra alle som er med på fest og farver.. Det lykkedes mig dog alligevel at komme ud og drikke hver aften på nær den første og sidste, hehe.
Chicago er i øvrigt noget dyrere end både Seattle og San Francisco. Eller sådan føles det i hvert fald. Det er svært at få et godt og billigt måltid uden at det ska være fastfood... trist.

Første aften på pubcrawl'en mødte jeg i øvrigt en anden arkitekt. Christine, fra Tyskland, som blev færdig før sommeren. Meget cool at have en anden nørd at snakke med, når man turer rundt og kigger på bygninger smiley

om få timer flyver jeg så til Dallas, hvor jeg blandt andet ska se Dallas Cowboys kampen lørdag smiley

  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.