Benni Ulbrink

Benni Ulbrink

back in Denmark... life as usual

so far I still plan to blog in danish - if I ever blog. Requests for me to blog in english are welcome.

SF MoMA

AnmeldelserPosted by Benni Ulbrink Sunday, April 22 2007 01:25:57

San Francisco Museum of Modern Art.
- tegnet af den italienske arkitekt Mario Botta.

Sidste søndag d. 15 april fik jeg endelig smidt mig op på cyklen og cruiset rundt i byen. Første stop var SFMoMA, som jeg jo gerne ville se. Special udstillingen for tiden var Picasso og de amerikanske arkitekter, men det var jo mindre væsenligt da museet klart er et af de største værker i SF. Jeg betalte dog gerne de $10 (stud pris.) for at se hele udstillingen.

Museet er, som mange af Mario Bottas værker, meget symmetrisk opbygget, hvilket egentlig virker meget godt for et museum. Det har nogle lækre detajler og ligger godt i byen, hvor man bedst oplever det hvis man kommer fra pladsen og musset der ligger overfor. Lyset i museet ku godt være bedre. Det er primært kunstigt belyst, selv øverst oppe, men det har malerierne self meget godt af, hehe.
Indretningen med trappe 'tårnet' i midten fungerer rigtig fint og tillader at de har mange forskellige udstillinger kørende på en gang. Pt. er der f.eks. udstillet design ting fra nuværende og tidligere studerende fra SF Uni of Arts and Crafts. Ret mange kendt og fede ting som er kommet ud derfra. Bla. hele Esprits logo og branding.

Hvis man er lidt kunst interesseret, så er det bestemt et besøg værd.

  • Comments(0)//benniblog.ulbrink.dk/#post18

kaffe!

AnmeldelserPosted by Benni Ulbrink Friday, April 06 2007 08:39:51

Først lidt generelt om 'anmeldelser' da dette er den første. Ideen er kort og godt at jeg vil anmelde en masse forskellige ting i San Francisco og hvor jeg ellers kommer forbi. Det kommer uden tvivl til at blive en blandet eller måske nærmere rodet omgang, men så er der forhåbentlig osse lidt for alle, hehe.


Ret skal være ret, så jeg har naturligvis tænkt mig at starte med at bedømme KAFFE!
Ideen til diverse anmeldelser og først og fremmest kaffen, har jeg nemlig tyvstjålet fra Frederik Støvring Olsen, der sammen med nogle kammerater har dannet intet mindre end Kaffepolitiet! Det er dog indtil videre mest blevet ved ideen, men vi er flere, der håber de snart fyrer op under patruljevognen. Så kald bare dette en "tribute til kaffepolitiet."

Blog Image
En stopklods for vores ovennævnte helte har vist bla. været at de mangler et bedømmelsesgrundlag. For ikke at hæmme mig selv, har jeg besluttet at bedømmelsen her aldeles og alene vil bero på min egen smag for kaffe samt beskrivelse af min opfattelse af smagen. Med mindre andet er skrevet bedømmes kun stedets 'regular house blend' og ikke Latté, Chai og andre vigtige drikke.
Kaffe nydes i øvrigt i stort omfang som 'to-go', men jeg har forsøgt at sidde og slappe af, mens jeg har smagt de forskellige.

STARBUCKS!
Starbucks er lige så stort herovre, som man har hørt. Dog er der lidt en anti Starbucks ting kørende i SF, som var det McD i København.
Starbucks House Blend, regular er en mild kaffe, der har lidt bitterhed over sig, hvilket man mest lægger mærke til i eftersmagen. Synes dog det er go kaffe, som ikke er tynd, selvom jeg tit synes det ka være årsagen til bitterhed - og så er det jo en klassiker med altid pæne lækre cafeer.
Jeg gir Starbucks:

Blog Image
Peet's Coffee! (& Tea)
Peet's er en 'lokal' kaffe, oprindelig brygget i Berkeley og derfor også meget vellidt. Min første kop kaffe fra Peet's var i en café på Van Ness, hvor cafeen er bygget sammen med en boghandel. Fusioner mellem cafeer og andre butikker har jeg altid godt kunnet li, så det har måske farvet mig lidt..
Peet's House Blend, regular er mørk, kraftfuld og rund i smagen. Og så har den til med en lang eftersmag af denne mørke kraftige kaffe. Der er smag af velbrændte bønner og det er lige en kaffe efter min smag (desværre ligger der ik noget specielt tæt på hverken mit arbejde eller hjem smiley
Jeg gir Peet's:Blog Image
Delessio!
Delessio er en lille livlig og charmerende café og restaurent tæt ved mit arbejde. De laver i øvrigt nogle udemærkede sandwich, men lad os holde os til kaffen, hehe.
Deres House Blend, regular er rund og mild og har en god eftersmag. Der er ikke tegn på bitterhed, som hos Starbucks, men til gengæld 'dør' smagen og eftersmagen ret hurtigt. Den bliver ikke rigtig liggende i munden.
Jeg gir Delessio: Blog Image
Har kun taget disse 3 steder med i første omgang, men der kommer flere og også et par steder jeg husker som mindre gode. Indtil videre er karaktererne jo ret pæne, men da jeg ikke ka huske de andre helt præcist, ska de ha tvivlen til goe smiley

Vi ses

  • Comments(5)//benniblog.ulbrink.dk/#post15